TOPlist

Aigo X86: Zajímavý tablet s Intel procesorem a MIUI

aigo-x86

Čínský trh je oproti tomu našemu velmi odlišný – existuje zde obrovské množství čínských výrobců a logicky tedy ještě větší počet mobilních telefonů a tabletů s Androidem. Jedním z nich je i čínská společnost Aigo, která představila nový tablet Aigo X86. Ten se od ostatních modelů na trhu odlišuje zejména přítomností čtyřjádrového procesoru s architekturou Intel BayTrail, 7,85″ displejem s vysokým rozlišením 2048 x 1536 pixelů a také Androidem s nadstavbou MIUI. Právě přítomnost nadstavby MIUI od Xiaomi je trochu zvláštní, ale zároveň výhodou nad svými konkurenty. Aigo X86 nabídne také 2GB RAM paměť, 16GB vnitřní úložiště, 5MPx fotoaparát a baterii s kapacitou 4300 mAh.

aigo-x86-2

Aigo X86 je dostupný v Číně za 999 čínských jüanů, tedy přibližně 3900 Kč bez DPH. Zatím není jasné, zda bude Aigo X86 dostupný i mimo Čínu, ale jedná se rozhodně o zajímavý tablet.

zdroj: gizchina.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)