TOPlist

Nenávistná videa na YouTube budou mít smůlu. Google nasadil agresivnější AI

Agresivnější AI

Nedávno Google řešil problém s reklamami. Společnostem vadilo, že se jejich reklamy ukazují u nenávistných, ofenzivních nebo jinak nevhodných videí. Google jako odpověď připravil nový systém s agresivnější AI, která taková videa nahlašuje a omezí jím výdělek z reklam.

Agresivnější AI by měla označit pětkrát více nevhodných videí

Více než 250 významných společností vyhrožovalo tím, že si přestanou platit reklamu na YouTube a Googlu, pokud se jejich reklamy budou objevovat u videí propagující nenávist, násilí nebo rasismus. Google ihned přislíbil, že připraví nové možnosti pro společnosti a navíc zlepší schopnost označit videa a okamžitě jim zakázat výdělky z reklam.

youtube money hlavni

Google k řešení problému využil svou umělou inteligenci. Agresivnější AI automaticky třídí celá videa, měla by správně určit pětkrát více nevhodných videí, než starší technologie, která se na YouTube používala. Vzhledem k počtu videí a dalším okolnostem, se ke kontrole videí nedají ve velkém použít lidé, tvrdí Google. Samozřejmě také vyvstává otázka, jak moc bude umělá inteligence přesná a jestli svým nahlašováním nepoškodí i „normální“ youtubery.

Myslíte si, že je použití umělé inteligence správným krokem?

Zdroj: Bloomberg.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)