TOPlist

Acura NSX: luxusní sporťák s Android Auto

acura_nsx_2017

Zatímco automobilka Honda nabízí systém Android Auto v letošních modelech Civic a Accord, prvním vozidlem prodávaným pod luxusní obchodní značkou Acura má být model Acura NSX 2017.

Acura NSX je dvoumístný sportovní model, nápadně odlišný od dosavadních vozů s Androidem Auto, mezi kterými převládají sedany a SUV. Cenová politika odpovídá výbavě i luxusnímu pojetí vozu – cenovka začíná na částce 156 000 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 3 800 000 Kč.

Acura NSX 2017 Acura NSX 2017

Zpráva o tom, že Acura NSX by měla být prvním modelem s Androidem Auto, se na Internetu objevila již před dvěma měsíci, kdy blíže neupřesněný zaměstnanec tvrdil, že vůz bude vybaven tímto systémem. Autor příspěvku dále uvedl, že součástí základní výbavy bude prohlížeč, podpora aplikací, widgety, podpora gest a navigace s mapovými podklady Garmin s bezplatnou aktualizací po dobu čtyř let. Chyběla prý ale ikona Obchodu Google Play, takže nebylo zřejmé, jak se do systému dají instalovat další programy. V tu dobu se ale ještě jednalo o oficiálně nepotvrzenou informaci.

Acura NSX oficiálně

Dnes již najdete Acuru NSX na prvním místě oficiálního webu Android Auto, kde je také kompletní přehled všech značek a modelů s tímto systémem. Automobil přijde na trh koncem tohoto roku, nicméně přesné datum zatím nebylo zveřejněno.

Android Auto je cesta, kterou Google prosazuje Android do aut. Zjednodušeně řečeno Android Auto přebírá aplikace ze smartphonu, který je k vozidlu připojen přes USB, a zobrazí jej na displeji v autě. Android Auto pracuje s aplikacemi ve svém vlastním prostředí, takže uživatel by měl mít k dispozici stejný způsob zobrazení a ovládání bez ohledu na auto či telefon. Ve výchozím stavu obsahuje Android Auto Mapy Google pro navigace a číselník, který vám umožní telefonovat.

Samozřejmě nechybí podpora multimediálních aplikací, které dovolují streamování obsahu přes Bluetooth. K podporovaným programům patří například Spotify, Pandora, Hudba Google Play a mnoho dalších. Google také přináší Android Auto v podobě aplikace na Android, takže bude možné používat tento systém, aniž byste museli kupovat nové auto.

Zdroje: androidpolice.com, reddit.com, androidheadlines.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)