Aplikace AccuWeather 4.0: Rosnička se převlékla do moderního kabátku

accuweather_ico

AccuWeather je jednou z nejoblíbenějších meteorologických aplikací, o čemž svědčí skutečnost, že si tento program z Obchodu Play stáhlo více než 50 milionů uživatelů. Zatím poslední aktualizace byla vypuštěna kolem Vánoc a je uvolňována po etapách, takže nějakou dobu trvalo, než se dostala ke každému, včetně médií. Verze 4.0 významně aktualizuje uživatelské rozhraní, aby lépe ladilo s normami designu Material.

Vývojáři prezentují novou verzi takto: „Zcela jsme aktualizovali rozhraní s využitím designových doporučení Google. Náš nový design má čisté linie, barvy a moderní ikony, takže digitální zážitek bude přitažlivější, intuitivnější a čitelnější než kdykoliv předtím.“

Ohlasy na nový AccuWeather jsou často negativní

Ačkoli autoři sami deklarují snahu držet se doporučení Googlu, musíme konstatovat, že se v některých směrech přeci jen více či méně odchýlili. Kromě dalších rozdílů je například nestandardní vzhled nových karet, ikony nejsou zarovnány do mřížky a z designových standardů Material AccuWeather vybočuje i v jiných rysech. Nechybí ale výsuvná postranní nabídka, kompletně nové jsou ikony, barvy, karty a další vizuální prvky, které jsou více či méně tam, kde byste očekávali, že budou.

Změny se ovšem u uživatelů nesetkaly s právě pozitivními ohlasy – za poslední týden přibyla v Obchodě Play celá řada negativních hodnocení. Uživatelé si například stěžovali na přepracovaný widget a chybějící uložená místa. Na druhou stranu ale nesmíme zapomenout, že vlna nevole se zvedá takřka při každé výraznější aktualizaci téměř jakékoli aplikace.

Aplikaci v poslední verzi můžete zdarma stáhnout z Obchodu Play, pokud byste se chtěli zbavit reklamy, je k dispozici placená verze Platinum za 89 Kč, která taktéž nabídne novější vzhled.

AccuWeather: Weather Radar
AccuWeather: Weather Radar

Zdroje: Android Police, Android Central.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)