5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů #83: GPS lokátor, ovladač pro VR a další

tipy-z-ciny

Jaké další kousky na nás dnes čekají? V 83. díle seriálu 5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů si představíme GPS lokátor, ovladač pro virtuální realitu do kapsy nebo třeba další držák na sluchátka. Pojďme na to.

1) GPS lokátor

V čínských obchodech naleznete spoustu levných lokátorů, které pracují s Bluetooth konektivitou. Takové zařízení vypadá lákavě, efektivně jej však vyhledáte maximálně tak doma, pokud něco ztratíte. Pokud ovšem chcete lokátor, který ohlásí svou polohu kdykoliv a kdekoliv, musí mít podporu GPS. Kromě toho má náš dnešní první tip i podporu pro SIM, aby jej bylo možné na dálku ovládat a mohl posílat data přímo do aplikace v chytrém telefonu. GPS lokátor je pochopitelně o něco dražší než levné Bluetooth lokátory, jeho možnosti jsou ale daleko rozsáhlejší.

Vlastnosti – GPS lokátor:

  • podpora GPS, karty SIM, datového připojení,
  • výdrž až 12 dní,
  • aplikace pro Android pro sledování.
5-tipu-na-zbozi-z-cinskych-obchodu-gps-lokator

Cena: 516 Kč (GearBest)

2) Bluetooth přijímač v USB kabelu

Způsobů, jak udělat z drátových reproduktorů bezdrátové, je hned několik. Téměř vždy potřebujete další krabičku, do které telefon či jiné zařízení posílá přes Bluetooth hudbu, která je následně přenášena kabelem do reprosoustavy. Takových zařízení jsme tu již pár měli, toto je ale trochu jiné. Veškerá elektronika se totiž ukrývá v USB kabelu, což usnadní zapojení i napájení. Stačí zkrátka tento kabel zapojit jednou stranu do USB (nabíječka) a jack do reprosoustavy. Následně můžeme přes Bluetooth streamovat hudbu.

Vlastnosti – Bluetooth přijímač:

  • technologie Bluetooth 4.1,
  • HiFi audio čip,
  • pozlacené konektory.
5-tipu-na-zbozi-z-cinskych-obchodu-usb-kabel-bluetooth

Cena: 647 Kč (GearBest)

3) Držák na sluchátka

V předchozím díle jsme si představili dřevěný držák na sluchátka, který vypadal výborně, ale byl samozřejmě o něco dražší. Dnes tu máme zajímavou alternativu z kovu, která se pochlubí především nižší cenou. Opět se hodí těm, kteří často poslouchají hudbu ve sluchátkách a řeší, kam je odkládat.

Vlastnosti – držák na sluchátka

  • materiál: hliník,
  • rozměry: 9,5 x 9,5 x 20 cm.
5-tipu-na-zbozi-z-cinskych-obchodu-drzak-na-sluchatka

Cena: 146 Kč (Aliexpress)

– zaslal Marek Niznan (celkově 3 tipy)

4) Ovladač pro virtuální realitu

Virtuální realita se díky levným headsetům a mobilním telefonům dostává do spousty domácností a tato oblast se stále vylepšuje. Nevýhodou většiny headsetů je ovšem absence ovladače, který by usnadnil hraní her či pohyb v aplikacích pro VR. Možností je ovšem dokoupit jednoduchý a malý ovladač, který tuto práci zastane. K telefonu se pak připojí skrze technologii Bluetooth a vydrží až 40 hodin používání.

Vlastnosti – ovladač pro virtuální realitu:

  • technologie Bluetooth 4.0,
  • výdrž baterie až 40 hodin používání.
5-tipu-na-zbozi-z-cinskych-obchodu-vr-ovladac

Cena: 200 Kč (GearBest)

5) Xiaomi bezdrátová myš

Zařízení od Xiaomi je spousta a jedním ze zajímavých a trochu i pro firmu netradičních je bezdrátová myš. Tu lze použít nejen k notebooku či počítači, ale i třeba Android PC, televizi a podobě. Její předností je především luxusní kovová konstrukce a zajímavý vzhled, špatně na tom ale není ani s přesností díky 1200 DPI.

Vlastnosti – bezdrátová myš Xiaomi:

  • kovová konstrukce,
  • rozlišení 1200 DPI,
  • hmotnost: 77,5 g,
  • napájení: 2 x AAA.
5-tipu-na-zbozi-z-cinskych-obchodu-xiaomi-mys

Cena: 553 Kč (GearBest) 

Soutěž: Pošli nám svůj tip na čínské zboží a vyhraj zajímavé ceny!

Tento článek vznikl jako pokračování návodu Jak nakupovat z Číny. Zajímavých zboží v čínských obchodech jsou desítky až stovky, proto bychom chtěli ve stejném duchu pokračovat i nadále. Jelikož je o tento seriál velký zájem, rozhodli jsme se odměnit čtenáře, kteří pomohou s jeho tvorbou. Každý, kdo pošle šikovný tip, který použijeme v našem seriálu, se zařadí do soutěže. Vyhrají pak tři čtenáři, kteří zaslali nejvíce tipů, které použijeme v některých z nadcházejících dílů.

O co budeme hrát?

zajimave zbozi z cinskych obchodu - magneticky kabel


K odeslání svých tipů do dalšího dílu využijte soutěžní formulář.
[gravityform id=“43″ title=“true“ description=“true“]

Pro zobrazení formuláře z mobilní aplikace přejděte prosím do webového prohlížeče.

5 tipů na zajímavé zboží – pravidla soutěže

  1. Soutěž pořádá server www.svetandroida.cz.
  2. Soutěže se mohou zúčastnit všichni občané České republiky a Slovenska.
  3. Do slosování budou zařazeni pouze ti soutěžící, kteří vyplní kontaktní údaje (jméno a příjmení, e-mail, odkaz na zboží) a potvrdí souhlas s pravidly soutěže.
  4. Každý 10. díl budou vybráni 3 výherci (ti, kteří zašlou nejvíce tipů, které se objeví v našich článcích), které budeme kontaktovat na uvedeném e-mailu za účelem získání adresy pro zaslání výhry.
  5. Další vyhlášení proběhne po 86. díle seriálu v samostatném článku.
  6. Každá osoba se může soutěže zúčastnit vícekrát, ovšem vždy s odkazem na jiné zboží. Duplicitní a podvodné záznamy budou ze soutěže vyřazeny, stejně tak účty založené pouze za účelem soutěže.
  7. Ze zákona se na výhry nevztahuje záruka.
  8. Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo změnit pravidla, termín konání soutěže a ceny. Za výhry nelze obdržet finanční náhradu a nelze je vymáhat právní cestou.
  9. V případě, že výherce na informační e-mail o získání výhry neodpoví do 72 hodin od odeslání, bude automaticky vybrán výherce jiný a původnímu výherci nárok na výhru zaniká.

Předchozí díly seriálu 5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů

Který z našich tipů vás zaujal nejvíce?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)