5 živých tapet s aktuálním počasím

5_zivych_tapet_pocasi_ico

K tomu, abyste věděli, jaké je venku počasí, se stačí podívat z okna. Další možností je použití nějaké meteorologické aplikace, kterou musíte najít v seznamu programů a spustit. Pokud chcete vědět o aktuální povětrnostní situaci jedním pohledem, můžete si na pozadí obrazovky umístit jednu z pěti živých tapet, které představíme v tomto článku. Tuto možnost využijete také například v situacích, kdy nemáte možnost podívat se ven – například v metru, obchodním centru, přednáškovém sále a mnoha dalších místech bez oken.

5 živých tapet s aktuálním počasím 5 živých tapet s aktuálním počasím

Weather Live Free

Přehlídku živých tapet začneme programem, který se jmenuje prostě Weather Live Free (v české lokalizaci „Aktuální počasí zdarma“) a jeho autoři se chlubí především grafickým provedením. Dále slibují: „Nebudete se muset ani podívat z okna, protože s Aktuálním počasím budete mít pocit, jako byste už byli venku!“ Tapeta sama o sobě nemá žádná nastavení – po umístění na pozadí zobrazí fotku oblohy, která by měla odpovídat realitě. V našem případě skutečně pro Ostravu ukázala oblačnost, plující po obloze.

Aplikaci Weather Live Free si dosud stáhlo více než deset milionů uživatelů, což je úctyhodné číslo. Průměrná známka 4,4 je s ohledem na tak vysoký počet výtečná. 30 MB velký balíček můžete instalovat na zařízení s Androidem 2.3 a vyšším.

Weather Live°
Weather Live°

Weather Sky

Pokud vám předchozí tapeta připadá „málo živá“ nebo dokonce nudná, můžete vyzkoušet Weather Sky. Tato aplikace zobrazuje podle situace plující oblačnost, jasnou oblohu, stejně jako těžké bouřkové mraky či déšť. Nabízí základní možnosti nastavení, takže uživatel si může určit interval aktualizace, místo a další vlastnosti.

Aplikace čerpá data z World Weather Online a aktualizuje je ve stanovené periodě. Výsledkem je pak zobrazení, které by mělo odpovídat aktuálnímu času a počasí. Připraveno je 22 denních a 10 nočních vzorů.

Polohu je možné zadat několika způsoby: vybrat z mapy, vyhledat podle názvu a souřadnicemi. V našem případě jsme ale opakovaně naráželi na chybovou hlášku o nemožnosti stažení dat.

Weather Sky má na svém kontě půl milionu instalací a nepříliš přesvědčivou známku 3,8. Instalační balíček velký 6,1 MB můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem 2.3.3 a novějším.

Weather Sky Live Wallpaper
Weather Sky Live Wallpaper

Beautiful Widgets Pro

Pokud chcete praxí ověřenou tapetu s líbivým designem, pak určitě nešlápnete vedle s aplikací Beautiful Widgets Pro od vývojářů z LevelUp Studia (nejen na poli živých tapet se jedná o zavedenou značku), kterou pořídíte za 65 korun.

Součástí tohoto balíku widgetů je také živá tapeta s počasím, nabízející poměrně široké možnosti konfigurace. Kromě polohy můžete zapnout a vypnout animaci slunce a měsíce, nastavit si vlastní pozadí, zvolit typ trávy, nebo trávu úplně vypnout. I v tomto případě jsme byli s výsledkem spokojeni – tapeta ukazovala polojasnou oblohu s lehkou oblačností.

Beautiful Widgets Pro si pořídil více než milion uživatelů a průměrná znánka v Obchodě Play je 4,2.

Beautiful Widgets Pro
Beautiful Widgets Pro

Paperland Live Wallpaper

Paperland, jak ostatně do jisté míry naznačuje samotný název, není samostatná meteorologická aplikace, ale jen živá tapeta, což ostatně pro účely tohoto článku hledáme. Animuje objekty jakoby vystřižené z papíru, skrze které prezentuje i aktuální povětrnostní situaci. Dvojím poklepáním se pak dostanete k podrobnějším informacím (pokud toto gesto nemáte obsazené nějakou funkcí launcheru). Zdrojem meteorologických dat je v tomto případě AccuWeather.

Ve verzi zdarma můžete vybírat ze tří grafických témat (tráva, tichá noc a poušť), placená varianta Pro pak přichází s dalšími více než dvaceti motivy, se kterými si v podstatě můžete sestavit řadu různě vyhlížejících živých tapet.

Po více než milionu instalací má Paperland Live Wallpaper průměrnou známku 4,2. Jen 2,7 MB velký instalační balíček lze použít na zařízeních s Androidem 2.3 a vyšším.

Paperland Live Wallpaper
Paperland Live Wallpaper

Paperland Pro Live Wallpaper
Paperland Pro Live Wallpaper

Precise Weather YoWindow

Poslední aplikaci tohoto přehledu doporučil čtenář trent v diskuzi pod článkem 5 živých tapet, které byste měli hned vyzkoušet. Jde o aplikaci YoWindow, kterou jsme recenzovali v srpnu roku 2014. Jedná se o poměrně netradičně pojatý program, který ve vlastní grafice prezentuje aktuální počasí. Kromě toho bere v úvahu také skutečný čas západu a východu slunce. Zdrojem dat jsou v tomto případě NWS a nejen mezi našimi čtenáři respektovaný yr.no.

V nastavení můžete povolit a zakázat animace, vybrat jednu ze sedmi krajinek (vesnice, město, pobřeží, letiště, pagoda, údolí a obloha), zapnout reakci obrazu na náklon telefonu, povolit zvuk či zobrazení textových informací o počasí.

Z letmého otestování můžeme konstatovat, že zobrazované údaje odpovídaly skutečnosti a z informačního hlediska se jednalo patrně o jednu z „nejnašlápnutějších“ živých tapet v tomto přehledu.

YoWindow má po více než milionu stažení průměrnou známku 4,6. Instalační balíček je sice velký 31 MB, můžete ho ale použít na telefonech a tabletech s Androidem 2.3.3 a novějším.

YoWindow Weather and wallpaper
YoWindow Weather and wallpaper

Pomůžete s hledáním dalších živých tapet s počasím?

Znáte a/nebo používáte nějakou živou tapetu, odrážející aktuální počasí, kterou jsme v tomto článku nezmínili? Podělte se o své tipy a zkušenosti v komentářích! Pokud se sejde dostatek aplikací, připravíme na jejich základě pokračování. Budeme také rádi, když nám napíšete, která z nabízených živých tapet se vám líbí nejvíce.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)