5 moderních budíků, které vás konečně vyženou z postele

budík spánek android

Je vaším zlozvykem časté zaspávání? Nahraďte klasický budík ve vašem Android zařízení zajímavou alternativou. Vybrali jsme pro vás hned 5 zajímavých budíků, které disponují nejen zajímavým designem, ale i praktickými a netradičními funkcemi.

Mimicker Alarm jde na buzení jinak

Na první pohled se Mimicker Alarm podobá mnoha dalším budíkům, které najdete v Obchodě Play. Uživatel si může nastavit buzení na různé časy a dny, zvolit vyzváněcí tóny a odložení upozornění. Zábava začíná aktivací funkce Mimic. Budík totiž ověřuje bdělost uživatele tím, že po něm bude chtít plnit nejrůznější úkoly: například aby se tvářil překvapeně, přečetl jazykolam, zachytil objekt konkrétní barvy, udělal legrační obličej nebo se usmál. Od okamžiku, kdy stisknete tlačítko Mute, dostanete 30 sekund na dokončení úkolu.

Mimicker Alarm
Mimicker Alarm

Usmívejte se po ránu díky Snap Me Up

Povedený Material design není jedinou silnou stránkou tohoto budíku. Nápad umlčovat budík pořízením fotky sebe sama jistě není špatný a přijde vhod nejen narcisům, ale každému, kdo ocení originální nápady. Pokud vás tento program přiměje k úsměvu hned po probuzení, který je klíčový pro zrušení budíku, jistě bude váš den o něco přijatelnější. Jako bonus k tomu dostanete možnost vybudovat si galerii snímků, jak vypadáte po ránu.

Snap Me Up: Selfie Alarm Clock
Snap Me Up: Selfie Alarm Clock

SpinMe vás probudí otočkou

Budík SpinMe Alarm Clock zaujme především ty uživatele, kteří obtížně vstávají z postele – přiměje vás totiž skutečně fyzicky opustit vyhřátou postel a potvrdit svou bdělost otočkami. Pro vypnutí budíku je skutečně potřeba fyzicky se otočit. Patrně vás napadlo, že takto postavený budík bude jednoduché přelstít tím, že pouze otočíte telefonem, zatímco sami zůstanete ležet. Autor k tomu říká: „Zkuste to a přesvědčte se sami.“ A dodává, že jestli vás neprobere SpinMe, tak pak už asi nic. Z hlediska funkčnosti a možností se jedná spíše o prostší aplikaci tohoto typu, nabízející pouze buzení v zadaný čas zvoleným zvukem.

SpinMe Alarm Clock
SpinMe Alarm Clock

Ranní informační servis s Morning Kit

Morning Kit je budík, který po probuzení poskytne užitečné informace, jako jsou předpověď počasí, naplánované události, kurzy měn nebo poslední zprávy. S touto aplikací nebudete muset po ránu spouštět řadu programů, neboť vše podstatné dostanete naservírované na jedné obrazovce. Informační panely lze přizpůsobit tak, aby vyhovovaly vašim potřebám a životnímu stylu. Kromě toho lze měnit pozadí, včetně možnosti nastavení vlastního obrázku či fotografie. Samotný budík je sice jen základní, nenabízí žádné pokročilé funkce, nicméně většině uživatelů poslouží k naprosté spokojenosti.

Morning Kit - Smart Alarm
Morning Kit - Smart Alarm

Probuďte se v tu pravou chvíli se Sleep Cycle alarm

Během spánku prochází organismus několika opakovanými fázemi, oscilujícími mezi hlubokým a lehkým spánkem, místy vstoupíte do fáze REM, během které se zdají sny. Právě fáze, ve které budete probuzeni, rozhoduje o tom, zda se budete cítit odpočatí, nebo naopak unavení. Aplikace Sleep Cycle alarm clock nabízí jednoduchý způsob, jak se nechat budit citlivě a ve správném okamžiku díky sledování spánkových cyklů.

V Obchodě Play sice existují i výrazně propracovanější programy, jako například Sleep as Android (viz Sleep as Android), tento však bude vyhovovat především těm uživatelům, kteří se nechtějí zabývat složitým nastavováním.

Sleep Cycle: Sleep Tracker
Sleep Cycle: Sleep Tracker

Jakou aplikaci pro buzení používáte vy?

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)