TOPlist

5 aplikací zdarma, které by neměli uživatelé Samsung telefonů minout

5 aplikac pro Samsung

Telefony se značkou Samsung patří mezi nejprodávanější přístroje na celém světě, a přestože jsou v mnohém stejné s konkurencí, pár odlišností mají – především SuperAMOLED displej či u starších generací domácí tlačítko. Představme si v dnešním článku 5 aplikací, které by vám jako majitelům telefonů Samsung neměly uniknout.

5 aplikací pro Samsung telefony

V dnešním článku se seznámíme s aplikacemi, které se budou hodit uživatelům telefonů Samsung, zejména pak vlajkovým modelům řady S. Ty se vyznačují nejen SuperAMOLED displejem, ale také domácím hardwarovým tlačítkem (kromě Galaxy S8). Některé aplikace jsou určeny pouze pro Samsung, jiné lze použít i pro jiné telefony.

1) easyHome for Samsung: Využijte čtečku otisků prstů jako tlačítko

Hned několik modelů telefonů Samsung má integrovanou čtečku v domácím tlačítku na přední straně, čehož se dá využít. Běžně je pro návrat domů nutné zmáčknout domácí tlačítko, což není na jednu stranu extra pohodlné a zároveň dochází k jeho opotřebení. Co z tohoto tlačítka udělat senzorový snímač díky čtečce? Přesně takový úkol plní naše první aplikace easyHome for Samsung. Po aktivování stačí jen přiložit prst k tlačítku a dojde k návratu na domácí obrazovku. Pokud byste v nějaké aplikaci čtečku využívali, lze tuto aplikaci přidat do seznamu, kde funkce nebude aktivní.

Základní varianta je k dispozici zdarma. Navíc lze přiřadit i třeba další funkce – zamknutí telefonu, návrat zpět, spuštění fotoaparátu apod. Plná verze pak nabídne navíc možnost dlouhého stisku, přidání vibrací či třeba zvuku.


easyHome - Fingerprint Actions
easyHome - Fingerprint Actions

2) Always On AMOLED – přeneste tuto funkci i na starší Samsung

S příchodem Samsungu Galaxy S7 se v těchto telefonech objevila funkce Always On Display, která umožňuje na displeji stále zobrazovat vybrané informace – hlavně čas a notifikace. Díky dalšímu tipu z našich 5 aplikací pro Samsung můžete funkci AOD naučit i starší telefony. Díky přítomnosti OLED panelu není ani spotřeba nikterak výrazná – tento typ displeje totiž dokáže zobrazit jen určité pixely, a proto decentní zobrazení času nespotřebuje tolik energie.

Samotné nastavení aplikace Always On AMOLED nám následně dává možnost určit například jas displeje, typ ciferníku, gesta, spuštění pouze při určitém stavu baterie a další. Některé funkce jako třeba podoba ciferníků nebo šikovná gesta fungují pouze v placené verzi, která vás vyjde na necelých 20 Kč. Aplikace je navíc v češtině, takže nastavení nebude dělat problémy.

Always On AMOLED
Always On AMOLED
Always On AMOLED

3) Blackr: Vypněte displej, když to potřebujete

Kolikrát jste narazili na situaci, kdy by se vám hodilo vypnout displej, ale zároveň neuspat mobilní telefon, aby daná aplikace mohla být stále aktivní? Přesně o tuto funkci se postará aplikace Blackr. Díky ní je možné vypnout displej, aby nespotřebovával energii, ale zároveň se telefon neuspí. Přesněji aplikace spustí černé pozadí přes celý displej, což u AMOLEDů znamená, že se podsvícení displeje vypne. Díky tomu je opět šetřena baterie.

Po aktivaci aplikace se v notifikační liště objeví volba, ze které lze Blackr aktivovat – tedy „vypnout“ displej. Na obrazovce mohou být zároveň zobrazeny informace o čase, datu i úrovni baterie. To samozřejmě nějakou část energie spotřebuje, je však oproti běžnému zobrazení minimální. Tyto informace se navíc hodí jako připomenutí, že je funkce aktivní a telefon není opravdu uspán.

Blackr: OLED Screen Off
Blackr: OLED Screen Off

4) Galaxy Button Lights 2 – vylaďte si podsvícení tlačítek

Starší řady telefonů Samsung disponují senzorovými tlačítky, které mají své podsvícení. Ve výchozím stavu po 1,5 vteřiny neaktivity samy zhasnou a rozsvítí se znovu až při jejich aktivaci. Pokud vám takový stav nevyhovuje, můžete vyzkoušet další z našich 5 aplikací pro Samsung telefony – Galaxy Button Lights 2. Tento jednoduchý nástroj nám i bez rootu umožní změnit dobu zhasnutí tlačítek od 1 do 10 sekund, případně podsvícení trvale aktivovat či deaktivovat. Aplikace je k dispozici zcela zdarma.

5 aplikaci pro Samsung – tlacitka
Galaxy Button Lights 2
Galaxy Button Lights 2

5) Galaxy Charging Current – sledujte rychlost nabíjení

Poslední aplikací z našeho výběru je Galaxy Charging Current, který dokáže sledovat nabíjecí proud. To se hodí v případě, že potřebujete zjistit, jak výkonná je kombinace nabíječky a kabelu. Na některých telefonech Samsung nemusí aplikace podle autorů fungovat správně, vždy ale můžete použít známý nástroj Ampere. Ten plní úplně stejnou funkci – při zapojení nabíječky nám zobrazuje, jaký je nabíjecí proud. Ten udává i rychlost nabíjení. Obě aplikace jsou opět zdarma ve své základní verzi.

Galaxy Charging Current Free
Galaxy Charging Current Free
Ampere
Ampere

Která z 5 aplikací pro Samsung telefony zaujala vás?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)