TOPlist

3,5mm Jack pro všechny HTC, začíná HTC Hero

No Image-02

3,5mm jacko konektor pro HTCHTC se rozhodlo pohřbít rúzné audio koncovky ve svých telefonech, sjednotí je pod standard – 3,5mm jack konektor.

Redukce, adaptéry, z 2,5mm přes 3,5mm na 6,35mm jack, i tak může ještě dnes vypadat redukce na sluchátka připojená k telefonu. Telefony se odedávna lišily svými konektrory a jediní, kdo na tom vydělávali byli výrobci a prodejci mobilního příslušenství.

HTC  se nyní rozhodlo ve svýh nových telefonech používat nejrozšířenější audio konektor pro sluchátka a headseaty. 3,5mm konektor sice není u současných telefonů, ani od HTC, výjimka (má ho například i HTC Touch HD), ale přeci jen je tento konektor doménou spíše hudebních telefonů a pouze některých smartphonů. Všechny nové telefony společnosti HTC, kromě těch již představených, tak budou automaticky obsahovat 3,5mm audio konektor. Prvním takto vydaným telefonem bude očekáváný model HTC Hero s Androidem.

Vyjádření HTC:

The vast majority of devices we launch after Hero will have a 3.5mm jack. Devices that we have already announced but that still come out after Hero will not necessarily be a part of this change.

V poslední době jde již o druhou zprávu o standardizaci mobilních konektorů. Nedávno se EU domluvila s výrobci telefonů na použití jednotného konektoru pro data a nabíjení. MicroUSB konektor by měly od příštího roku obsahovat všechny nové telefony (telefony označené jako data-enabled, tudíž především smartphony) prodávané na území EU.

Zdroj: Softpedia.com

archiv
O Autorovi - archiv

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)