10 mobilních her tohoto roku, kterých se nemůžeme dočkat

diego-mauricio-garces-beauty

Mobilní hraní představuje business, který každým rokem stoupá strmě vzhůru, a opravdu úspěšné tituly si zde co do příjmů mnohé nezadají dokonce ani s konzolovými či počítačovými hrami. Není se tak čemu divit, že právě na mobily vzniká čím dál víc opravdu „velkých“ a propracovaných titulů. V dnešním článku se proto podíváme na 10 Android her pro letošní rok, které v redakci očekáváme s velkým napětím.

Albion Online

Jedná se o „cross-platform“ MMORPG. Tu stejnou hru si tak budete moci užít nejen na počítačích, ale také na tabletech a telefonech s operačním systémem Android. Vedle toho hra zaujme také celou řadou prvků, na které nejsme u tohoto typu her zvyklí. Zmínit můžeme například těžbu surovin a následné budování vlastního obydlí či rovnou celého města. Ve hře také nenalezneme povolání jako například válečník, mág apod., ale své zaměření budeme určovat v průběhu hry vylepšováním svých dovedností a také vybavením, které náš hrdina ponese. Vše je pak zabaleno do líbivé komixové grafiky.

Plánované vydání: 1. čtvrtletí 2016 (aktuálně je hra ve fázi beta testování)

https://youtu.be/LPVkRynLtCA

Afterpulse

Jedná se o skvěle vypadající střílečku z pohledu třetí osoby, která již loni vyšla na konkurenční platformu iOS, v tomto roce by se pak mělo dostat na hráče preferující Android. Vedle nádherné grafiky hra Afterpulse nabízí bitvy na uzavřené ploše, kdy můžete hrát buď proti botům v offline režimu nebo si užít hru proti dalším hráčům skrze multiplayer. V obou případech pak sbíráte cenné body, za které získáváte hodnosti a vybavení. Škoda jen, že hra obsahuje (zatím?) pouze jen 2 herní režimy – Deathmatch a Team Deathmatch.

Plánované vydání: 1. čtvrtletí 2016

Afterpulse Trailer

Afterpulse Trailer

Badland 2

První díl Badland se zařadil mezi nejpovedenější Android hry vůbec a tak se není moc čemu divit, že se nemůžeme dočkat jeho pokračování. Již tento první díl zabodoval díky povedenému výtvarnému zpracování, dobré herní fyzice a jednoduchému ovládání a ani u jeho pokračování by tomu nemělo být jinak. Jedná se o další titul, který již nalezneme v konkurenčním Apple Store, do Obchodu Play by však měl zamířit již brzy.

Plánované vydání: 1. čtvrtletí 2016

BADLAND 2 Release Trailer (iOS)

BADLAND 2 Release Trailer (iOS)

Riptide GP: Renegade

Letos se dočká pokračování úspěšná závodní série Riptide GP. Opět si užijete závodění v kulisách futuristického světa na speciálních vodních skútrech a jako v obou předešlých dílech, ani zde nebudou chybět nejrůznější překážky, skoky nebo kaskadérské triky. Hra vyjde jako multiplatformní a zahrát si ji tak budete moci nejen na zařízeních s Androidem, ale také na počítačích a konzolích Xbox One a PlayStation 4.

Plánované vydání: jaro 2016

Riptide GP®: Renegade PAX Teaser Trailer 2015

Riptide GP®: Renegade PAX Teaser Trailer 2015

Sigma Theory

Jedná se o tahovou špionážní hru se sci-fi tématikou, která se bude odehrávat ve světě, v němž supervelmoci navzájem soupeří o moc a hráč bude v čele společnosti pracující pro vládu, jejíž úkol je jediný – sabotovat soupeře vaší země. Vedle zajímavého a propracovaného příběhu má hra Sigma Theory nabídnout také zajímavé výtvarné zpracování.

Plánované vydání: 2016

The Sigma Theory – Teaser Trailer

The Sigma Theory - Teaser Trailer

Eisenhorn: Xenos

Hra zasazená do světa Warhammer 40k, založená na stejnojmenné knižní trilogii. Jedná se o akční hru z pohledu třetí osoby, ve které budete hrát za jednu z ikonických postav světa Warhammer 40k – inkvizitora Gregora Eisenhorna. Hra disponuje líbivým grafickým kabátkem a dovolí hráči zvolit ze dvou přístupů – buď se mezi protivníky nepozorovaně proplížit, nebo nechat promluvit pěsti a zbraně.

Plánované vydání: 2016

https://youtu.be/3THI4eX3j1A

Torchlight Mobile

„Diablovka“ Torchlight si své místo na slunci vydobyla na PC a konzolích již dvěma díly a nyní má namířeno na mobilní telefony. Příznivce původních her Torchlight zajisté potěší, že tvůrci si při vývoji mobilní verze dali za cíl se co nejvíce přiblížit právě dvěma předešlým titulům a největší odlišnosti se tak budou týkat výhradně optimalizace rozhraní pro dotykové ovládání.

Plánované vydání: 1. čtvrtletí 2016

https://youtu.be/BZIA87xAnA8

Prison Architect

Další povedená hra původem z PC. Prison Architect si své první vavříny vysloužil již během svého vývoje, kdy byl k dispozici v rámci předběžného přístupu. Nyní je již původní PC hra plně dokončená a pomalu míří také na chytré telefony a tablety. Jak vás již nejspíš podle názvu napadlo, ve hře budete mít za úkol vybudovat vězení, ze kterého není úniku. Krom toho se budete starat také o každodenní provoz věznice včetně plánování tras stráží či časového rozvrhu trestanců.

Plánované vydání: 2. čtvrtletí 2016

Prison Architect Trailer

Prison Architect Trailer

Batman – A Telltale game series

Vývojářské studio Telltale Games je známé svými vypravěčskými hrami pro PC, konzole i telefony a tablety na téma různých úspěšných značek a titulů. Jako příklad můžeme uvést třeba sérii podle úspěšného seriálu The Walking Dead či podle herních předloh vzniklých titulů Borderlands nebo Minecraft. V tomto roce pak sbírku Telltale doplní také známý superhrdina Batman a my už se nemůžeme dočkat, jak se s tímto zajímavým námětem na temný příběh vývojáři vypořádají.

Plánované vydání: 2016

Batman – A Telltale Games Series Announcement Trailer

Batman - A Telltale Games Series Announcement Trailer

TitanFall mobile

Náš výběr uzavírá opět hra, která si své ostruhy vydobyla na PC a konzolích. Jedná se o multiplayerovou akci, kde mají hlavní slovo útoční mechové. Oproti předešlým titulům toho však o mobilním zpracování TitanFall mnoho nevíme a tak nám nezbývá než doufat, že si vývojáři nenechají pokazit pracně budované jméno a také na mobilech a tabletech se dočkáme povedené multiplayerové akce podobné té z PC a konzolí.

10 mobilních her titanfall

Která z připravovaných mobilních her vás zaujala nejvíce? Chybí ve výběru vámi nejvíce očekávaný titul? Podělte se s námi v diskuzi.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (18)