TOPlist

Vylepšený GPS čip by se měl objevit v telefonech již příští rok

gps cip broadcom

Od té doby, co se v telefonech používá GPS čip, tak se hodně změnila doprava z bodu A do bodu B. Například klasické papírové mapy se v dnešní době prodávají minimálně. Málokomu to asi vadí. A to hlavně když si stačí vzít do rukou telefon, zadat adresu a během chvilky vidíte cestu. I v dnešní době ale ještě GPS není bezchybná, ale už příští rok se můžeme těšit na značné vylepšení.

Společnost Broadcom oznámila nový GPS čip s přesností 30 cm

Doby méně přesné GPS mají být již brzy u konce. Důvodem je představení nového GPS čipu, který oznámila společnost Broadcom. Vylepší přesnost z dnešních průměrných pěti metrů na pouhých 30 centimetrů. Nejde ale o jediné vylepšení. GPS selhávají hlavně v zastavěných oblastech, to by s novým čipem mělo být minulostí. Poslední hlavní novinkou nového čipu je mnohem menší náročnost na baterii telefonu.

broadcom gps nove generace

Má trochu krkolomnější název BCM47755. Prozatím se ještě nevyrábí, ale první telefony s tímto čipem bychom měli vidět již příští rok. Dá se očekávat, že se nejprve dostane do nových vlajkových modelů a postupem času se začne objevovat ve střední třídě. Tento GPS čip je již od začátku tvořen přímo pro použití v telefonech.

Jste spokojeni s GPS v telefonech?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)