TOPlist

Thuraya X5-Touch: První satelitní telefon s Androidem oficiálně představen

satelitni smartphone thuraya android sat. telefon

Thuraya X5-Touch je první satelitní telefon, který běží na operačním systému Android. Určen je pro ty, kteří často cestují mezi státy a neustále řeší výměnu sim karet. Řešením je satelitní telefon Thuraya. Podle vyjádření společnosti jde i o první satelitní Android smartphone.

Satelitní telefon Thuraya X5-Touch představen

V tiskové zprávě se neobjevilo mnoho technických specifikací. Víme ale, že tento sat. telefon má 5,2″ velký displej s FullHD rozlišením. Thuraya telefon má pokrytí přední strany pomocí Gorilla Glass, zároveň splňuje i certifikaci IP67.

Thuraya_X5_Touch_telefon_satelit_cena_prodej

Telefon je vybaven dvěma sloty na SIM karty, díky speciálnímu duálnímu módu umožňuje, aby zároveň fungovaly satelitní i GSM sítě, a to například s tarifem. Telefon nemá problém ani se 4G sítěmi. Na telefonu můžeme najít také speciální SOS tlačítko. Pokud jde o konektivitu, tak nechybí Bluetooth, Wi-Fi a NFC.

Jak funguje satelitní telefon?

Sat. telefon umožňuje spojení s telekomunikačními satelity, ty jsou nezávisle od lokální sítě operátora. Využít se dají k volání, ale i datovým přenosům. Mínusem je to, že tyto telefony musí mít přímý výhled na satelit. Tarif se SIM kartou vystavuje satelitní operátor, ten si pak určuje i cenu volání apod.

Systémem je pravděpodobně Android 7 Nougat, protože o Oreo se v tiskové zprávě nepíše. Stejně tak neznáme procesor, paměť nebo kapacitu baterie. Bohužel se společnost Thuraya nepochlubila ani, kdy se chystá prodej satelitního telefonu a jaká bude cena.

Chtěli byste mít satelitní telefon s Androidem?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)