TOPlist

LG G5 je podle iFixit nejsnáze opravitelný smartphone roku 2016

smartphone-roku-podle-ifixit

Letošní vlajková loď korejského výrobce LG moc nenadchla. Smartphone LG G5 rozpoutal mnoho debat o tom, co je správně a co ne. V každém případě ale příliš úspěchu nezaznamenal. Prodával se jen velmi bídně, takže ani u zákazníků si moc velké jméno neudělal. Přesto si ale jedno pozitivní nej zasloužil. Podle serveru iFixit, který se zabývá rozebráním všemožných smartphonů a dalších zařízení, je právě LG G5 nejsnáze opravitelný smartphone roku 2016.

Když už ne smartphone roku, tak alespoň něco

Server iFixit dal smartphonu LG G5 hodnocení 8 z 10. Ve svém prohlášení citují, že hlavními plusy se stala snadno demontovatelná záda s baterií a modulárními komponentami (v případě modulů byly myšleny jejich základní desky a ne samotné vnější zpracování).

Ve smartphonu se používají tak běžné věci, jako šrouby, které usnadní mnoho práce. Bohužel mnoho smartphonů ostatních výrobců vsází na lisované a lepené spojení dílů, což právě servisním technikům práci ztěžuje.

LG G5 - konstrukce-4

iFixit ale neuvedl jen nejsnáze opravitelný smartphone roku, ale rovnou celý žebříček:

Rozhodně vám nebudeme doporučovat, abyste si svůj telefon zkoušeli opravit sami, pokud je na horních příčkách žebříčku. To raději přenechte kvalifikovaným servisním technikům. Pokud se ale chystáte pořídit si některý z těchto smartphonů, může vám žebříček alespoň naznačit, jak náročná a případně dlouhá by mohla být jeho oprava.

Zdroj: ifixit.org.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (31)