TOPlist

Pařba na víkend – tipy na Android hry 100 (SPECIÁL)

featured 111

V dnešním speciálu místo klasické pětice her uvidíte spíše jejich „osmi-kusovou“ alternativu. Jako první se vžijeme do role nájemného zabijáka v pokračování populární logicko-akční hry Clear Vision. Následuje jedna z nejlépe hodnocených adventur Hamlet. Milovníci PC předělávek si přijdou na své v akční střílečce z ptačí perspektivy, Alien Breed. Pakliže máte rádi vesmírné střílečky, rozhodně vás potěší novinky Alpha Squadron. Další hra je zároveň reklamou na nový díl filmu Smrtonosná past. O netradiční kombinaci herních žánrů se postará Die Hard. V další hře si užijeme 2D vesmírných bitev ve hře Syder Arcade HD. Předposlední hrou bude klasická skákačka na způsoby Abductionu, jmenuje se Happy Jump. Na závěr nás čeká zajímavá novinka s neohroženým údržbářem v hlavní roli.

Clear Vision 2

Pokračování příběhu nájemného zabijáka Tylera, kterému byla unesena žena a jeho jediným cílem je její získání zpět. Druhá část skvělé hry je stejně dobrá jako předešlý díl a dlouho jsme se na něj těšili. Naštěstí nezklamal a užijete si spoustu zábavy s nájemným zabíjením, sázením na souboje, obchodováním na trhu s akciemi, čtením každodenních novin a velkým množstvím příběhových scén. Kromě klasického zabíjení odstřelovací puškou, kde vypočítáváte vzdálenost a vítr, dostanete tentokrát do ruky i rychlopalné zbraně. Clear Vision 2 nabídne za zhruba 40 korun, 25 misí, 10 zbraní, skvělý herní zážitek a pohodlné ovládání.

clear vision 2.1

Clear Vision 2
Clear Vision 2

Alien Breed

Klasická sci-fi střílečka z horního pohledu, o kterou se postaralo studio Team17. Alien Breed původně vyšel pro Amigu v roce 1991 a vy si momentálně můžete stáhnout tuto předělávku do svých androidích zařízení. Ve hře si můžete zvolit, jestli chcete hrát klasickou verzi s původní grafikou, nebo novější verzi v lepším grafickém a zvukovém provedení. Dále si můžete zahrát 12 kol ze speciální edice. Alien Breed má určitě hodně co nabídnou i hráčům, kteří jej dříve nehráli. Jedná se totiž o velmi kvalitní střílečku. Každé kolo na vás bude čekat spousta vetřelců, se kterýma je třeba se vypořádat a k tomu vám poslouží slušný arzenál zbraní. Alien Breed si můžete na Google play stáhnou za zhruba 100 korun.

alien breed classic mode

Alpha Squadron

Je jedna z nejlepších vesmírných stříleček pro Android. S vaší vesmírnou stíhačkou se dostanete do válečné vřavy plné adrenalinu a nádherně navržených levelů. Bojovat se bude jak ve vesmíru, tak i na zemi. Hra má nádhernou 3D grafiku a je vcelku slušně optimalizovaná. Náplní jednotlivých misí bude samozřejmě likvidace nepřátelských letounů, ale i obřích křižníků a také infrastruktur. Ovládání lze nastavit na gyroskop, nebo virtuální joystick. Pokud máte rádi vzdušné souboje na způsoby Hvězdných válek, neváhejte si tuto hru zakoupit.

alfa squadron 1

Alpha Squadron
Alpha Squadron

Die Hard

Je oficiální hrou studia Fox Digital Entertainment na připravovaný film Smrtonosná past: Opět v akci. Die Hard kombinuje prvky endless-running hry s běžnou střílečkou. Jedná se o docela zajímavou kombinaci, která dokáže slušně zabavit. Hra je zdarma a jsou v ní miktrotransakce. Za získané peníze si můžeme kupovat další postavy, zbraně a power-upy. Jedním z nich je např. slow-motion, kdy zpomalíme čas a máme tak šanci zlikvidovat více nepřátel najednou. Své konečné výsledky můžeme sdílet přes Facebook a Twitter.

die hard 1

523501342045013b74b95488bff46b91?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Syder Arcade HD

Další vesmírná střílečka, tentokrát však ve 2D provedení. Opět se bude jednat o likvidaci nepřátelských stíhaček, ufounů a dalších emzáků. Velmi netradiční na této hře je, že naši vesmírnou loď můžeme otočit do obou stran. Neletíme tedy pouze kupředu, jak jsme s podobných her zvyklí, ale spíše se musíme postarat o oboustrané nálety nepřátel. Syder Arcade nabízí 6 kampaní, survival mód, 4 druhy obtižnosti a také souboje s bossy. Autoři hry na Google Play uvádějí, že k hraní je potřeba minimálně 2jádrový telefon.

syder arcade hd

Syder Arcade HD
Syder Arcade HD

Happy Jump

Vývojáři z Noodlecake Studios vydávají jednu dobrou hru za druhou a ve stejném duchu se nese i populární „skákačka“ Happy Jump. Půjde zde převážně o překonávání rekordů, což se hodí do školy pod lavici, nebo na jakékoliv dlouhé chvíle. I přesto, že na Google Play jsou podobných her desítky, je tato hra svým způsobem originální a patří k těm lepším svého druhu. Skákat budete s roztomilým želé, kterému stojí v cestě do výšin pouze vaše schopnosti a nepřátelské mouchy. Po cestě budete sbírat mince, za které si následně můžete dokupovat různé podpůrné bonusy a nové skákací postavičky. V Happy Jumpu se nám líbilo průběžné zobrazování průměrného, nejlepšího a posledního výkonu přímo ve hře. Happy Jump je na Google Play zdarma a určitě stojí za vyzkoušení, třeba vás chytne a pěkně dlouho nepustí.

happy jump1

9449a475aea269614fa7f34a9060740b?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Grudger

Jedná se o parkourovou hru, ne však tak realisticky podanou jako Vector (nejlepší parkourová hra na Android, v pařbě byla minulý týden). S malým panáčkem budeme přeskakovat překážky pomocí gest na displeji. Můžeme se odrážet od zdí, provádět dvojskoky, kotouly a další zajímavé pohyby. Když narazíme do zdi, nebo do jakékoliv jiné překážky v cestě, automaticky prohráváme. Musíte proto velmi rychle reagovat a snažit se odhadnout, co v dané situaci musíte vykonat. Hra celkově nabízí 30 levelů a sbíráním hliníkových destiček si můžete otevřít survival mód.

grudger 1

a5bd48ce2da48e254c22e73a14d97ae9?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(
David Zmuda
O Autorovi - David Zmuda

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)