Oreo aktualizace pro Wear hodinky zrušila podporu Android Pay

oreo aktualizace android wear android pay

Pokud máte Huawei Watch 2 či jiné chytré hodinky s podporou Android Pay, tak byste měli počkat s aktualizací na novou verzi systému. Oreo aktualizace totiž u lidí, kteří nežijí v USA a Velké Británii vypíná podporu pro Android Pay. A to i přesto, že na minulé verzi systému fungoval Android Pay bez problémů.

Oreo aktualizace vypíná podporu pro Android Pay

Kanadský uživatel se ptal na podpoře společnosti Google, jak to bude s podporou Android Pay pro Android Wear, společnost mu odpověděla, že funkce není podporovaná v jiných státech. Problém je ale v tom, že na Nougatu Android Pay fungoval, a to i na našem území.

huawei watch 2 Android pay Android Pay s Huawei Watch 2

Momentálně existuje řešení, kdy se dá platit s Android Pay i na Oreo aktualizaci. Pokud na hodinkách ručně aktivujete Android Pay z Google Play, tak platby budou po krátký čas fungovat. Po chvíli se však služba opět vypne a musíte to znovu opakovat. To rozhodně není ideální řešení a mnohem rychlejší je tak prozatím do vyřešení problému používat placení přes telefon.

Problém se momentálně objevil hlavně u Huawei Watch 2, které jsou hodně rozšířené v Evropě, ale pak také třeba na LG Watch Sport. I v komentářích na webu jsme zaznamenali několik uživatelů, kteří mají podobný problém s Android Pay na svých chytrých hodinkách.

Wear OS by Google Smartwatch
Wear OS by Google Smartwatch

Máte na svých chytrých hodinkách Android Oreo? Fungují vám platby přes Android Pay?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)