Nokia 7+ a Nokia 1 na prvních detailech: Android One a Android Go telefony

telefon nokia 7 plus

Nedávno jsme psali o tom, že společnost HMD Global prodala v posledním čtvrtletí 4,4 milionu chytrých telefonů Nokia. Dnes můžeme vidět první pohled na telefony, se kterými půjdou do roku 2018. A to Nokia 7 Plus a Nokia 1. Je dost možné, že se jich dočkáme již na konci měsíce v Barceloně, na veletrhu MWC.

Nokia 7 Plus nabídne 18:9 displej

Není to tak dávno, kdy jsme slyšeli informace o tom, že HMD Global přiveze do Barcelony dva nové telefony. Samotná společnost to ještě nepotvrdila, každopádně nyní můžeme díky Evanu Blassovi vidět oba telefony s předstihem.

nokia 7 plus

Nokia 7 Plus (Nebo Nokia 7+) je poměrně zajímavé zařízení. Bude také pravděpodobně první Nokia telefon, který nabídne zaoblené rohy displeje a poměr stran 18:9. Rozlišení bude pravděpodobně FulHD+. O výkon se má starat Snapdragon 660, který doplní 4 GB RAM a 64 GB vnitřní paměti. Chybět nebude ani čtečka otisků prstů nebo 3,5 mm jack konektor.

Na zadní straně je duální fotoaparát Zeiss a také logo Android One. To značí, že by se tento telefon měl dostat do programu Android One, rovnou z krabice by tak měl běžet na Androidu 8 Oreo.

nokia 1

Pokud jde o model Nokia 1, tak půjde o tu nejnižší třídu. Displej má rozlišení 1280 x 720 pixelů, dále 1 GB RAM a 8 GB vnitřní paměti. Tento telefon by měl pro změnu být v programu Android Go, což je méně náročná verze Androidu se speciálními aplikacemi, které rovněž nejsou náročné.

Jak se vám líbí tyto Nokia telefony?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)