Jízdní řády IDOS prošly velkou aktualizací s mnoha novinkami

idos aplikace jizdni rady aktualizace

Aplikace Jízdní řády IDOS obdržela v poslední aktualizaci několik zásadních novinek. Nově se dá například vybrat volba vyhledávání „Všechny jízdní řády“.

Jízdní řády IDOS mají několik novinek

Volba „Všechny jízdní řády“ zahrnuje typy dopravy od lokálních MHD, ale také řády autobusové či vlakové. Díky tomu odpadá přepínání mezi jízdními řády. Rovnou se může zadat přímo zastávka v úplně jiném městě. Už se tak díky tomu nemusí nejdříve vyhledat, jak se dostat na/z nádraží v daném městě a následně vyhledat meziměstský spoj.

I díky tomu se vylepšil našeptávač. K názvu objektu (obce, části obce, zastávky, adresy atd.) se nyní zobrazuje popis, o jaký objekt se jedná. Navíc jsou jednotlivé druhy objektů rozlišeny ikonou. Po dokončení vyhledávání a výběru spojení jde vidět další novinka. Nově se dá zakoupit jízdenka přímo z aplikace.

„Uživatel tedy již nebude přesměrován na externí prodejní systém. Z vyhledaných spojení si jednoduše vybere to, na něž si chce zakoupit jízdenku. Pouze při prvním nákupu si navolí svoji věkovou kategorii, seznam svých slevových průkazů a je mu nabídnuta nejvýhodnější jízdenka,“ říká Michal Hanák, zodpovědný za digitální obsah. Platba probíhá přes platební brány ČSOB, platit jde platební kartou.

Czech Public Transport IDOS
Czech Public Transport IDOS

Jste spokojení s novinkami v aplikaci IDOS, nebo používáte jinou aplikaci pro jízdní řády?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)