Budou uživatelé iPhone 8 a X připlácet za to, co Android nabízí v základu?

iphone 8 iphone x rychle nabijeni android

Pokud plánujete koupi iPhone 8 nebo iPhone X, čeká vás nemilá věc. Nové Apple telefony podporují rychlé nabíjení, jenže to není jen tak. Budete si muset za funkci pořádně připlatit, přitom Android telefony mají tuto funkci v základu.

Nepříjemné překvapení u iPhone 8 a iPhone X

Uživatelé nových Apple iPhone telefonů budou nepříjemně překvapeni. Tyto telefony disponují funkcí rychlého nabíjení. Po rozbalení však zjistíte, že balení obsahuje nabíječku (což je chvályhodné), která však rychlé nabíjení nepodporuje. Pro využití této funkce budete muset dokoupit jak adaptér, tak kabel.

Teoreticky je možné nový iPhone nabít zhruba za hodinu (50 % za 30 minut podle Applu). Problém přichází, když dáte svůj iPhone nabíjet. Rychlé nabíjení by mělo být podporováno nabíjecími adaptéry 29W, 61W a 87W. Ty se pohybují v rozmezí 49$ – 79$ (1 029 – 1 659 Kč). K tomu přičtěte kabel za 25$, což je v přepočtu 525 Kč.

Pokud budete chtít nabíjet iPhone 8 nebo iPhone X pomocí rychlého nabíjení, vyjde vás to nejméně na 1 281 korun. To je celkem dost peněz za věc, kterou Android nabízí v základu u velkého množství telefonů. Zároveň tím Apple dává najevo to, že se pro své uživatele nerozkrájí. Vydat telefon s funkcí rychlého nabíjení, bez možnosti ji využít, aniž by si člověk musel něco dokupovat, je jednoznačně krok vedle.

Chtěli byste si kupovat nabíječku k telefonu zvlášť?

Zdroj: cnet.com

Jan Boháček
O Autorovi - Jan Boháček

Honzova cesta k Androidu byla vcelku rychlá. Vlastně si ho Android našel sám v podobě prvního telefonu Sony Xperia Mini Pro. Volnost, kterou tento systém… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (74)