iPhone 4S vs HTC Amaze 4G – souboj Titánů

htc-amaze-4g-black

htc-amaze-4g-black4479591 iphone 4s

Apple na své poslední prezentaci představil vylepšenou verzi svého velice populárního chytrého telefonu. Iphone 4S se bude pyšnit oproti svému předchůdci především výkonnějším dvoujádrovým procesorem A5, 8 megapixelovým fotoaparátem a 1080p HD videem. Navíc bude obsahovat Siri, což je služba na ovládání telefonu hlasem.

HTC Amaze 4G(dříve HTC Ruby) byla jedna velká neznámá, k dispozici bylo pouze pár fotografií a myslím si, že většina lidí ani neví, že telefon půjde do prodeje. Zčásti to asi bude tím, že je určený pro USA, přesněji pro T-Mobile. To však nic nemění na tom, že pro Apple by to mohl být veliký konkurent.

Parametry:

Iphone 4S HTC Amaze 4G
Procesor Dvoujádrový A5 chip Qualcomm Snapdragon S3 Dual-Core 1.5GHz
Operační paměť 512Mb 1024Mb
Paměť telefonu 16-64Gb 16Gb
Display 3.5“ Retina, 960×640 4.3“ S-LCD, 960×540
Fotoaparát 8MP, LED 8MP, LED
Operační systém IOS 5 Android 2.3.4 Gingerbread, Sense 3.0
Baterie 1420 mAh 1730 mAh,

 

Oba telefony jsou tím nejlepším, co se dnes(datum vydání obou zařízení je stanovené na říjen 2011) dá na poli smartphonů pořídit. Jen stěží se dá určit, který bude vítěz. Iphone nabídne úžasný Retina display s vysokým rozlišením, kdežto HTC se pochlubí nejen vysokým rozlišením, navíc ještě ohromnou 4.3“ uhlopříčkou.

Oba telefony také přijdou s novou verzí operačního systému. Apple do své již páté verze populárního iOS prý implementoval přes 200 nových funkcí, také můžeme čekat lepší výkon a menší spotřebu baterie. Na druhou stranu HTC je sice oznámeno s verzí androidu 2.3, ale řekl bych, že v brzké době po vydání Ice Cream Sandwich (android 4.0) bude dostupný update na nejvyšší verzi.

Další rozdíl je v baterii. A ačkoliv HTC má vyšší kapacitu baterie, je dost možné, že Apple svůj nový výtvor lépe vyladí a celkově zajistí menší spotřebu.

No a poslední (pro nás evropany zatím nezajímavý) rozdíl je v konektivitě telefonů. Zatímco HTC podporuje 4G, iPhone stále ne. Pro ty šťastnější, kteří žijí v místě s 4G pokrytím, by toto mohl být rozhodující faktor.

Co se týče specifikací, tento souboj je velice vyrovnaný. Každý zákazník má jiné požadavky a jiné potřeby. U mě osobně vyhrál HTC, hlavně díky velké obrazovce, větší paměti, možnosti rozšíření pomocí SD karty a díky androidu. Pro co by ste se rozhodli vy?

 

Zdroj: androidauthority.com

 

 

tomas_straka
O Autorovi - tomas_straka

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)