Huawei P20 Lite oficiálně představen: Design iPhone X se dostává i do oblíbené řady

huawei p20 lite

Huawei P20 Lite byl dnes z ničeho nic představen. Očekávalo se, že se představí na akci Huaweie na konci měsíce, kdy se ukážou nové vlajkové modely P20, případně později. Místo toho jsme se dočkali dnes. Jednak máme poprvé potvrzené to, že se nová řada telefonů Huawei bude nazývat P20 a také to, že se i u tohoto čínského výrobce objeví výřez v displeji.

Huawei P20 Lite je zaměřen na mladé lidi

Huawei P20 Lite se může pochlubit 5,84 palcovým displejem, který se nazývá Full View 2.0. Nabízí „oblíbený“ výřez v displeji a menší rámečky. Ve výřezu se nachází reproduktor, selfie kamera a senzory. Displej pak má rozlišení 2 280 x 1080 pixelů s jemností 432 ppi. Poměr stran je pak 19:9.

Huawei P20 Lite je vybaven hlavním duálním fotoaparátem 16MPx (f/2.0) + 2MPx, který umožňuje díky dvěma čočkám hrátky s hloubkou ostrosti a rozostřeným pozadím. Přední 16MPx fotoaparát nabízí různé funkce pro lepší selfie fotografie, které ocení hlavně mladí lidé. Telefon má také svého chytrého „asistenta“, který umožňuje focení prostřednictvím gest, nahrazení pozadí nebo efekty rozšířené reality (AR).

Huawei P20 Lite nabijeni

O výkon tohoto telefonu se stará Kirin 659 s 4GB RAM pamětí, který doplňuje 64 GB vnitřní paměti. Rozšířit jde o microSD karty. Telefon má také senzor otisků prstů, rychlé nabíjení Quick Charge 2.0 a baterii o kapacitě 3 000 mAh. Rovnou z krabice běží na Androidu 8 Oreo a nadstavbě EMUI 8.0.

Huawei P20 Lite cena

Novinka bude na českém trhu dostupná od začátku dubna v černé, modré a růžové barvě za doporučenou maloobchodní cenu 8 999 Kč.

Jak se vám líbí Huawei P20 Lite?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)