Chrome Duplex je nové uživatelské prostředí v nejoblíbenějším prohlížeči

google canary duplex

Spodní lišta v prohlížeči Chrome byla před několika dny odstraněna, a to ještě dříve, než se dostala do stabilní verze. Spekulovalo se o tom, že se chystá náhrada. Ta se nyní dostala do testovací verze Chrome Canary a nazývá se Duplex.

Chrome Duplex přináší nové uživatelské rozhraní

K vyzkoušení nového rozhraní Duplex, je potřeba Chrome Canary, což je verze prohlížeče, kde se testují experimentální funkce, které poté putují do DEV a Beta verze Chrome. Pokud projde i těmito verzemi, tak se objeví ve stabilním prohlížeči.

Po spuštění Canary prohlížeče zadáte do vyhledávací lišty příkaz „chrome://flags“ a následně vyhledáte slovo „Duplex„. Poté ho jen aktivujete a restartujete prohlížeč. Po spuštění si můžete všimnout, že namísto spodní lišty se ukazuje jednoduchá vysunovací lišta, která po vysunutí zobrazí panel s nejvíce používanými stránkami a také posledními přidanými záložkami. Vyhledávací lišta je pak opět zpátky nahoře, stejně jako ve stabilní verzi Chrome.

Zatím jde vidět, že se jedná o hodně rozpracovanou funkci, která se určitě v následujících týdnech a měsících bude vylepšovat a možná se dostane i do stabilní verze prohlížeče, pokud se ji tedy Google znovu nezbaví, jako tomu bylo u Chrome Home.

Chrome Canary (Unstable)
Chrome Canary (Unstable)

Jak se vám líbí tato novinka s názvem Duplex?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)