Nejnovější aplikace z Google Play #227: praktický postranní panel

Nejnovější-aplikace-z-Google-Play-#227

A zase to pondělí! Ano, je tu už jedenácté pondělí roku 2018 a s ním také další díl našeho seriálu Nejnovější aplikace z Google Play. Dnes vám představíme praktický widget kalendáře a program pro poslech internetových rádií. Dále máme na seznamu novou aplikaci pro sdílení polohy a nakonec praktický postranní panel ve stylu Galaxy S8.

Home Agenda – Calendar Widget – widget kalendáře

O první aplikaci aktuálního přehledu jste již na našem webu možná četli. Kalendářovému widgetu z dílny Francisca Franca, pojmenovanému prostě Home Agenda – Calendar Widget, jsme se věnovali minulý týden. Ve zkratce můžeme říci, že se jedná o interaktivní widget, spolupracující s celou řadou launcherů. Na jedné straně zaujme minimalistickým vzhledem, na straně druhé je však dostatečně informativní a intuitivní.

Sám autor tvrdí, že smyslem jeho aplikace je vylepšit uživatelskou zkušenost. Své pojetí považuje za krásné, elegantní a futuristické. Z hlediska funkčního hodnotíme kladně automatickou aktualizaci kalendáře na widgetu s každou synchronizací kalendáře. Přes poměrně výrazné zaměření na jednoduchost překvapí Home Agenda nečekaně širokými možnostmi nastavení.

Home Agenda – Calendar Widget je v Obchodě Play necelé tři týdny a za tu dobu zaznamenal více než tisíc instalací. Průměrná známka 4,8 svědčí o značné spokojenosti stávajících uživatelů. Jen 1,4 MB velký balíček můžete instalovat na zařízení s Androidem 5.0 a vyšším. Na závěr bychom měli dodat, že se jedná o placený program s cenou 65 Kč.

Calendar Widget by Home Agenda
Calendar Widget by Home Agenda

Radiogram – Ad Free Radio – rádio bez reklam

Druhou pozici na dnešním seznamu má zatím nevydaná aplikace Radiogram – Ad Free Radio. Jak naznačuje samotný název, jedná se o program k poslechu internetových rádií, který neobsahuje žádné reklamy. Nabízí širokou škálu žánrů, které se pohybují od mluveného slova, přes country až po popík. Má podporu Chromecastu a autoři pravidelně přidávají do seznamu nové stanice. Celkově je to spolehlivá možnost, pokud hledáte novou aplikaci, nabízející internetová rádia bez reklam.

Jako hlavní funkce a vlastnosti jsou jmenovány:

  • Je zdarma a neobsahuje žádné otravné reklamy.
  • Tisíce rozhlasových stanic ve vaší kapse – od nejlepší hudby, přes sport, zprávy a rádia z celého světa.
  • Jednoduché a snadné použití, rozhraní založené na zásadách designu společnosti Google.
  • Podpora Chromecastu – může vysílat rozhlasové stanice do televizoru a dalších podporovaných zařízení.
  • Poslouchejte v autě – připojte telefon přes Bluetooth k vozidlu a poslouchejte rozhlasové stanice na cestách.
  • Rychlé vyhledání rozhlasové stanice podle žánru, jména nebo místa.
  • Radiogram se učí, co se vám líbí a poskytuje snadný způsob, jak naladit oblíbené stanice.

 

Přestože aplikace ještě nebyla oficiálně vydána (a nemá tedy průměrnou známku), už si ji stihlo nainstalovat více než deset tisíc uživatelů. Instalovat ji můžete na zařízení s Androidem 4.1 a novějším.

Radiogram - Radio App
Radiogram - Radio App

Jestliže rádi posloucháte české rozhlasové stanice, doporučíme vaší pozornosti CZ Radio, které jsme podrobně představovali.

Beacon – sdílení polohy

Beacon je aplikace pro sdílení polohy, která je určena k použití při cestování do vzdálených oblastí. Pokud strávíte spoustu času na trasách, určitě není s ohledem na baterii dobrý nápad sdílet svou polohu neustále. Tento program ji sdílí jen v případě, kdy to sami povolíte. Můžete ho také použít k nalezení svých přátel za účelem setkání a k dispozici je také mnoho dalších funkcí.

Díky aplikaci tedy můžete sdílet svou polohu v reálném čase s rodinou a přáteli. Součástí je také automatické upozornění, které se odešle, když nejste v pohybu nebo máte potíže. Aplikace je široce konfigurovatelná, nevyžaduje nic jiného než vaše jméno, je zdarma a bez reklam.

Po dvou týdnech v Obchodě Play má tato aplikace jen něco přes sto stažení. Průměrná známka 5,0 je sice pěkná, ale stojí jen na jednom hodnocení. 3 MB velký balíček je možné instalovat na telefony a tablety s Androidem 4.4 a vyšším.

Beacon - real time location sharing
Beacon - real time location sharing

Pokud chcete vsadit na osvědčené aplikace, máme pro vás přehled pěti způsobů, jak sdílet svou aktuální pozici s ostatními.

Edge Action – S8 Edge Launcher, Music, Contact – postranní panel

Postranní panely nástrojů v launcherech nejsou určitě ničím novým. V poslední době ovšem (zejména díky častému zakřivování obrazovek) zaznamenávají rostoucí popularitu. Edge Action je v podstatě launcher nad launcherem, který vyvoláte potažením z hrany obrazovky. Tím zobrazíte nabídku ikon aplikací, které si sami vyberete. Do jisté míry se inspiruje funkcemi, které můžete znát například ze Samsungu Galaxy S8.

Postranní panel vám umožní používat telefon jednou rukou pomocí gest. Z libovolné obrazovky budete moci přepínat mezi oblíbenými aplikacemi, oblíbenými kontakty, rychlými nástroji, nebo hudebním přehrávačem.

Na jaké schopnosti a vlastnosti se můžete těšit?

  • App Edge: zobrazí vaše nejčastěji používané aplikace, abyste k nim měli rychlý přístup.
  • People Edge: ukazuje nejčastěji kontakty a nabízí zkratky pro volání, poslání textové zprávy nebo e-mailu.
  • Quick Tools: obsahují ovládací prvky pro nastavení režimu V letadle, Bluetooth, podsvětlení, GPS, Wi-Fi, nastavení hlasitosti, atd.
  • Softkey: vyměňte hardwarová tlačítka za softwarová (Domů, Zpět, Nedávné aplikace, Napájení).
  • Calendar Edge: můžete vytvářet a spravovat události, akce a schůzky. Aplikace uspořádá váš čas a připomene vám důležité události.
  • Music Edge: poslouchejte hudbu pomocí jednoduchého a výkonného ovladače médií.

 

Edge Action je v Obchodě Play jen něco přes týden a za tu dobu zaznamenal více než 500 instalací. Průměrná známka 4,7 zatím vypadá velice slibně. Instalační balíček velký 8 MB lze používat na zařízeních s Androidem 5.0 a novějším.

Edge Screen: Sidebar Launcher & Edge Music Player
Edge Screen: Sidebar Launcher & Edge Music Player

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)