TOPlist

Aplikace Facebook nyní umí ukládat videa pro přehrávání offline

Facebook – náhleďák

Přibližně 98 % videí přidaných na Facebook jsou otravné a nezajímavé klipy, videa s obráceným poměrem stran (na výšku) nebo videa ukradená a převzatá, nejčastěji nejrůznějšími rozhlasovými stanicemi, které si zoufají alespoň po nějakém sociálním zapojení. Problémem pak je, že aplikace Facebook si všechna videa ve streamu tak trochu začne stahovat předem, než na něj opravdu kliknete a přehrajete. Dříve to bylo viditelné na první pohled, protože se videa začala sama přehrávat. Nyní je tato funkce jen volitelná, ale videa se na pozadí stále stahují. Je tu ale jedna možnost, jak alespoň trošičku ušetřit pár megabajtů. Nečekejte ale zázraky a pohodlí.

Aplikace Facebook a ukládání videí offline

Novinkou v aplikaci je možnost uložit si video pro přehrání offline. Na své domácí WiFi si tedy můžete postahovat pár videí, které si pak přehrajete, až budete mimo její dosah. Možnost najdete přímo v přehrávači videa, pod trojtečkovým menu. Video se lokálně uloží a zpětně ho najdete pod „hamburger menu“ a položkou „Uloženo“.

 

Možnost ukládání videí zde již byla a tak možná v této sekci již nějaké video naleznete. Jenže až dosud se videa neukládala lokálně, ale pouze do vašeho účtu. Nejsme si ale jisti, nakolik bude tato možnost využívaná. Myslíme si, že moc užitku nepřinese, vzhledem ke svému nepohodlnému způsobu používání.

Zdroj: androidpolice.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)