Acer a jeho plány s Androidem pro rok 2010

Společnost Acer bezpochyby známe z oblasti notebooků, počítačů a komunikátorů se systémem Windows Mobile. V příštím roce by Acer měl nabídnout i přes pokles světové poptávky deset nových komunikátorů.

Už v tomto roce jsme se seznámili s prvním telefonem se systémem Android od Aceru. Zpožděný Acer A1 se na pulty britských obchodů dostává právě teď, České republice se ale prozatím vyhýbá. Telefon podle prvních zpráv není vůbec špatný, disponuje zajímavými specifikacemi – displej o velikosti 3,5 palce, 5MPx fotoaparát s automatickým ostřením, Wi-Fi, Bluetooth. To je jen zlomek funkcí a vlastností. Poháněn bude procesorem  Qualcomm 8250, taktovaným na 768 MHz.

Acer A1 by ale v portfoliu výrobce nemusel zůstat dlouho osamocen. Podle vyjádření jednoho ze zástupců Aceru pro agenturu Reuters se bude společnost snažit vyvážit poměr mezi systémy Windows Mobile a Androidem.

Pokud by tedy Acer v roce 2010 představil deset telefonů, reálně by tři až pět telefonů mohlo být založených na zelené vlně Androidu. Dále se tedy potvrzuje, že stále více výrobců mobilnch telefonů se k tomuto systému obrací čelem a další jistě budou přibývat.

Acer také také jako první výrobce netbooků portoval Android na PC platformu. V představeném netbooku Acer Aspire One nabídne dual-boot Winsows XP a právě mobilního Androidu.

Zdroj: Phandroid.com

archiv
O Autorovi - archiv

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)